3 سوال رایج درباره ویروس کرونا

ایا افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند پس از بهبودی ، باز هم به تزریق واکسن احتیاج دارند؟

این موضوع هنوز در دست تحقیق است . به نطر میرسد که ابتلا به ویروس و تزریق واکسن هر دو ایمنی ایجاد میکنند; اما مشخص نیست که ایمنی از حاصل انها چقدر دوام دارد. بنابراین محققان توصیه می‌کنند تا زمانی که اطلاعات و داده های کافی در این مورد داشته باشیم ،افرادی که حداقل یک بار به ویروس کرونا مبتلا شده اند.حداقل یک دوز واکسن تزریق کنند،این یک دوز می‌تواند سطح پادتن خون را افزایش دهد و بعنوان یاداور عمل کند.(کرونا)

تصویری از ویروس کرونا

چگونه واکسن های کرونا با این سرعت تولید شدند; در حالی که تولید واکسن های قبلی سالها به طول می انجامید؟

علت این است که واکسن هایی مثل مدرنا و فایزر بر پایه‌ی تکنولوژی ام ار ان ای ساخته شده اند; و ویروس ضعیف شده یا کشته شده نیستند.تولید واکسنها بر اساس ویروس کشته شده یا ضعیف شده سالها زمان می برد. به طور مثال ضعیف کردن ویروس سرخک به طوری که به قدری ضعیف باشد; که فرد را بیمار نکند و به قدری قوی باشد که پاسخ ایمنی ایجاد کند ده سال زمان میبرد.(کرونا)

روش دیگر این است که به جای ضعیف کردن ویروس در ازمایشگاه، دستورالعمل ساخت پروتئین ویروس ام ار ان ای را وارد بدن کنیم تا با ورود به سلول های انسانی، خود سلولها شروع به ساخت ان کنند. با تولید پوشش خارجی ویروس در بدن،سیستم ایمنی علیه ان پادتن تولید خواهد کرد.

ایده‌ی استفاده از ام ار ان ای برای واکسن از 50 سال پیش وجود داشت;اما موانعی در راه ان قرار داشت.مثلا پس از تزریق ان به بدن به سرعت تجزیه میشد; یا قبل از رسیدن به سلول ها توسط سیستم ایمنی نابود میشد .یا به قدری بزرگ بود که وارد سلول انسانی نمیشد.(کرونا)

پنجاه سال طول کشید تاتمام این موانع برطرف شود . سرانجام در زمانی که بیش از هر زمان دیگه ای به تولید سریع واکسن نیاز بود این تکنولوژی از قبل تکامل یافته به کمک بشر امد.تنها کاری که نیاز بود این بود که توالی ویروس شناسایی شده و از روی ان یک ام ار ان ای یا دستور العمل ساخت پروتئین سطحی ویروس تهیه شود. سپس در قالب واکسن به بدن تزریق شود.بنابراین گرچه ساخت واکسن کرونا به سرعت انجام شد اما رسیدن به تکنولوژی لازم برای ان دهه ها زمان برد.

ساخت واکسن کرونا

 

چگونه امتناع بخشی از جامعه; از تزریق واکسن و ماسک شانس بروز غالب شدن سویه های مقاوم به واکسن را افزایش میدهد؟

نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد; که امتناع بخشی از جمعیت از تزریق واکسن ، در گردش بودن حجم زیاد ویروس و همچنین عدم استفاده از ماسک در افراد واکسینه شده شانس بروز و غالب شدن سویه های مقاوم به واکسن را در ویروس کرونا افزایش میدهد.

 ویروس کرونا

علت این است که در صورتی که بخشی از جامعه واکسینه شده وبخشی دیگر نشده باشند سویه های ضعیف تر ویروس که توانایی مقابله باسیستم ایمنی افراد واکسینه را ندارند به تدریج محو میشوند.اما سویه های قویتر که توانایی شکست این سد را دارند و هردو گروه را مبتلا میکنند غالب میشوند.تا بحال هیچ یک از واکسنهای تایید شده به طور کامل در برابر جهشهای ویروس کرونا شکست نخورده اند .اما این امکان در اینده وجود دارد .زیرا تمام واکسنها نیزه اچ تاج مانند این ویروس را مورد هدف قرار میدهند . ویروس به کمک این پروتئین به سلول انسانی وارد میشود.

در صورت داشتن زمان کافی برای تغیر شکل در این قسمت، ممکن است سرانجام پادتن حاصل از واکسنهای امروزی برای خنثی کردن ان کافی نباشند. با واکسیناسیون هر چه گسترده تر و هرچه سریعتر و رعایت پروتکل های بهداشتی میتوان از بروز چنین جهش‌هایی چشمگیری کرد.

در زمان کرونا اسان ترین راه مقابله با ان ماسک است

 

منبع پیج persianwidom ). instsgram )


 

نرم افزار مدریت مراکز پزشکی دکتر کلینیکنکته مهم: یکی از پر اهمیت ترین نکات در پیشرفت خدمات پزشکی یک جامعه، همگام سازی آن با جامعه مدرن امروزی است. این جامعه میگوید:

((دیگر کاغذ بازی در زندگی انسان جایی ندارد و باید خود را با فناوری های الکترونیکی وفق دهد.))

اگر شما یک پزشک هستید، حتما مطب خود را با نرم افزارهای مدیریت مراکز پزشکی دکتر کلینیک مجهز کرده و یک بار برای همیشه از شر کاغذهای دردسرساز و مدیریت وقتگیر کلینیک و مطب خلاص کنید و پله های ترقی را یکی پس از دیگری طی کنید.


 

انچه که باید ورزشکاران درباره تغذیه بدانند

 

 

بیماری های رایج تغذیه و افزایش طول عمر

 

بهبود سلامت دهان و دندان برای بیماران مبتلا به آلزایمر یا اختلالات مرتبط (ADRD)

اشتراک گذاری این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *